Ministerul Transporturilor anunță că, luni, a publicat pentru consultare publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți centurii de vest a Timișoarei.

Obiectivul de investiție Varianta de ocolire Timișoara Vest are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă realizând conexiunea între DN Centura Timișoara și Varianta de ocolire Timișoara Sud (în execuție) cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, în fluidizarea traficului, creșterea siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelurile în zonele tranzitate în prezent”, a informat instituția.

Documentația tehnico-economică aferentă acestui proiect a fost avizată în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe la data de 27 decembrie 2023.

Centura de vest a Timișoarei va avea o lungime de 13,9 kilometri. Valoarea totală a investiției este de 2,28 miliarde de lei, cu TVA inclus. Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Documentele pot fi consultate AICI!