Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara a început de luni, 15 ianuarie, încasările pe acest an. Astfel, numeroase persoane au dorit să-și achite dările.

Concret, potrivit Primăriei Timișoara, în total, aproape 6.000 de persoane și-au achitat impozitele în prima zi, din care 45% în sistem online.

Este o îmbunătățire față de anul trecut când doar 38% au achitat online. În plus, persoanele care au sosit înainte de ora deschiderii au fost primite înăuntru, în sala de așteptare. Eforturile de digitalizare a administrației dau roade și vedem o creștere în fiecare an în ceea ce privește numărul de persoane care apelează la serviciile online ca să își plătească impozitele sau să acceseze servicii publice”, a informat instituția.

Primăria Timișoara reamintește faptul că plata impozitului pe clădiri, teren sau asupra mijloacelor de transport se poate face atât online, cât și fizic la casieriile din incinta sediului Direcției Fiscale de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Mall), sau la oficiile poștale din oraș. Timișorenii pot accesa platforma pentru plăți online AICI!

Se acordă și în acest an o bonificație de 10% pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie, a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren sau a impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an 2024 de către contribuabilii persoane fizice și persoane juridice.

Programul cu publicul al Direcției Fiscale este luni – joi, orele 08:30 – 16.00 și vineri, orele 08:30 – 14.00.