Primăria Timișoara este dispusă să investească aproape două milioane de euro cu scopul de a realiza o hală modernă în care noile tramvaie fabricate în Turcia să fie întreținute. Recent, instituția a lansat o licitație publică pentru construcția clădirii.

Aici, echipele Societății de Transport Public Timișoara vor efectua testarea și întreținerea noilor tramvaie. Aceasta va fi realizată la standarde europene, în incinta depoului din zona Dâmbovița.

Noua hală va avea o lungime de 87,5 de metri, oferind spațiu pentru lucrări de întreținere simultană la mai multe tramvaie și va fi izolată termic. Echipele de întreținere vor putea lucra în condiții mai bune pe timp de iarnă, hala fiind încălzită. Aceasta va dispune de toate instalațiile necesare pentru buna întreținere a tramvaielor noi (pod rulant, strung de bandaj, elevatoare)”, a informat instituția.

Valoarea totală a contractului este estimată la 8,7 milioane de lei, cu TVA inclus.

Primăria Timișoara a câștigat o finanțare europeană de 75 de milioane de euro pentru înnoirea flotei de transport cu 17 tramvaie noi, 30 de autobuze electrice și 33 de troleibuze cu motor electric. Până în acest moment, primăria a achiziționat 23 de tramvaie noi, model Bozankaya, și 44 de autobuze electrice, model Karsan prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.