Primăria Racovița, din județul Timiș, a fost călcată de mascați, miercuri. Potrivit Poliției Timiș, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, a realizat cinci percheziții ce fac obiectul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și delapidare.

Oamenii legii susțin că un funcționar angajat în cadrul Primăriei Racovița a încasat taxe, iar banii i-a folosit în scopuri personale.

În urma cercetărilor s-a stabilit că un funcționar public din cadrul unei unități administrativ-teritoriale, din Racovița, ar fi încasat de la contribuabili taxe și ar fi utilizat aceste sume în interes personal, fără a fi înregistrate în evidența contabilă a unității administrative. Totodată, și-ar fi însușit unele sume de bani care reprezentau plata fictivă a unor indemnizații către asistenții personali care nu se mai află în mod legal în plată sau către persoane decedate”, a transmis Poliția Timiș.

Perchezițiile s-au efectuat în Racovița, Hitiaș și Timișoara. În timpul lor, oamenii legii au ridicat mai multe documente în vederea continuării cercetărilor.