Alianța pentru Patrie, formațiunea politică înființată de mai mulți apropiați ai lui Liviu Dragnea, a devenit foarte activă pe rețelele de socializare.

Peste 25 000 de urmăritori are pagina de Facebook, lansată săptămâna trecută, iar postările strâng uneori și peste două mii de reacții din partea cetățenilor. Sigur că prezența online nu ține loc de organizarea în teritoriu, iar până la structurarea unui partid mai este cale lungă.

Totuși, nu trebuie ignorată capacitatea organizatorică a fostului președinte al PSD, care de câteva zile a început să ia legătura cu oameni din teritoriu, în special din zona nemulțumiților din PSD, dar și din Pro România. Dacă zona Bucureștiului este acoperită de Codrin Ștefănescu, în țară cel care poate mișca lucrurile este Liviu Dragnea.

Printre cei pe care acesta îi contactează se numără actuali parlamentari nemulțumiți de politica ezitantă pe care o practică liderii PSD, dar și foști deputați, senatori, care nu s-au mai regăsit pe liste.

Zilele trecut, contactele s-au extins și în zona de vest a țării, știut fiind faptul că aici există o masă critică în filialele Timiș, Caraș-Severin și Arad, de unde Dragnea poate coopta membri pentru noua sa formațiune.

Preluare foto: sputnik.md