Cât de curând, Alin Nica va părăsi PNL, după ce a fost demis din funcția de președinte al filialei din Timiș ca urmare a refuzului de a accepta candidaturi comune cu PSD la alegerile locale. Nica a anunțat că a avut deja o întâlnire cu Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, și urmează să aibă discuții și cu Dominic Fritz, în vederea candidaturii la Consiliul Județean Timiș.

Da, m-am întâlnit cu domnul Ludovic Orban, discutăm cu toţi care pot fi interesaţi de un astfel de proiect în Timiş şi să ofer o şansă dreptei aici în Timiş, dreptei reale de a se exprima în planul politicii locale. Voi discuta şi cu Dominic Fritz, sunt deschis şi la această discuţie pentru că e nevoie de o coagulare a tuturor celor care se opun acestor dictatede la Bucureşti. În momentul de faţă singurul exponent al dreptei în Timiş şi Timişoara o reprezintă această alianţă pe care o putem pregăticu toţi cei care gândesc liberal şi gândesc de dreapta şi vor să aibă un reprezentant în aceste alegeri locale din 9 iunie. (…) Alianţa pentru Timiş e o denumire simpatică şi are toate şansele să se concretizeze”, a declarat Alin Nica.

Totodată, fostul lider al PNL Timiș este încrezător de faptul că-l va „bate măr” pe Alfred Simonis la alegerile locale din această vară.

Abia aştept să-l bat măr în alegerile din 9 iunie, dar nu-l bat eu, îl bat zecile de mii, sutele de mii de timişoreni şi timişeni, care nu acceptă astfel de blaturi politice, dstfel de negocieri de combinaţii la taraba politicii dâmboviţene, de unde domnul Simonis văd că s-a deprins cu multe îndeletniciri blamate de timişenii şi timişorenii”, a adăugat Nica.