Alin Nica a dat primele declarații după ce PNL a decis să-l demită din funcția de președinte al filialei din Timiș. Astfel, Nica le-a spus jurnaliștilor din București, după ședința Biroului Politic Național al PNL, că Timișul și timișorenii au fost vânduți ca la piață.

Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Naţional Liberal din Timiş. Am aflat, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD şi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România. Fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum l-au făcut miile de timişoreni, în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi, aşa cum am fost de fapt, pentru şantajul PSD. Timişul şi Timişoara nu vor fi păcăliţi. Oamenii din Timiş şi din Timişoara vor şti să aleagă. (…) Mi-am luat rămas bun de la colegii mei (…) pentru că pentru noi, cei de la Timiş, această demitere echivalează practic cu o excludere din Partidul Naţional Liberal, pentru că nu vom avea şansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta, în jurul PNL, în judeţul nostru. Eu plec de aici de la București cu inima împăcată, că am făcut tot ce îmi stă în putință pentru timișenii care mi-au dat încrederea în 2020 și m-am lupta împotriva dictatelor de la București. Îmi exprim speranța în continuare că flacăra Revoluției din Timișoara nu a murit, ci va continua, chiar dacă eu am fost singurul care a avut curajul să ia atitudine împotriva acestei nedreptăți care se face Timișului și Timișoarei”, a declarat Nica, potrivit Digi 24.

Întrebat dacă-și va da demisia din PNL, Alin Nica a afirmat că nu poate să dea un răspuns clar, în acest moment.

Nu vreau să iau decizii la cald, sub imperiul emoțiilor. E o decizie foarte grea, sunt membru PNL de 20 de ani. Sunt liberal și voi fi în continuare, indiferent de ce decizie voi lua. Vreau să mă consult cu familia, cu colegii mei din filială, cu cei care și-au pus încrederea în mine și voi vedea ce voi face pe viitor. Această decizie nu este pentru mine personal, ci despre Timișoara”, a precizat fostul lider al PNL Timiș.

De asemenea, Nica a adăugat că nu exclude posibilitatea de a candida independent pentru un nou mandat de președinte al CJ Timiș, dar a subliniat că are „și alte opțiuni”.