Primăria Timișoara le reamintește cetățenilor că este interzisă arderea deșeurilor vegetale, acestea fiind colectate de către o firmă specializată. În acest sens, timișorenii sunt rugați să strângă deșeurile vegetale în saci sau crengile să fie legate pe cât posibil și tăiate la maxim un metru lungime, iar apoi puse la marginea carosabilului pentru a putea să fie colectate de firma de salubritate.

Colectarea, transportul, depozitarea deșeurilor vegetale abandonate pe domeniul public al municipiului Timișoara sunt operațiuni plătite de primărie, care revin în sarcina Transclean. Menționăm că timișorenii pot vedea pe site-ul societății în ce zi a săptămânii vin mașinile firmei pe strada lor pentru a colecta deșeurile vegetale. (transclean.ro/ http://transclean.ro/trasee/)“, a transmis Primăria Timișoara, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanții municipalității mai informează că cei care se vor pune să ardă deșeurile vegetale în timpul curățeniei din curți și grădini riscă amenzi care nu sunt deloc mici.

Ca urmare a semnalării frecvente de arderi ale miriştilor şi resturilor vegetale şi ale vegetaţiei pajiştilor, atragem atenția că este interzisă incendierea vegetației și a deșeurilor de orice fel. Încălcarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, constituie contravenție şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice. Totodată, arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracţiune dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală și se sancționeză cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă“, a informat Primăria Timișoara.