Continuă protestele la Timișoara și în alte orașe din România față de noile măsuri impuse pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

O astfel de manifestare a avut loc, în această noapte, și în capitala Banatului, unde zeci de persoane nemulțumite că orașul se află în carantină au protestat pe străzile Timișoarei.

Manifestanții, majoritatea fără măști, s-au adunat în centrul orașului, unde au strigat lozinci împotriva carantinei. În jurul orei 04.00, protestatarii au ajuns și în fața casei primarului Timișoarei, Dominic Fritz, care a votat pentru carantinarea orașului.

Demisia”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Jos guvernul”, „Hei, Fritz, nu uita, Timișoara nu-i a ta”, „Afară, afară, javră ordinară”, „Rusine, rușine să vă fie”, „Hei, Fritz, nu uita, va veni și vremea ta”, „Ole, ole, ole, ole, Timișoara liberă”, „Libertate”, „Fără carantină” sau „Timișoarei fără tine o să-i fie mult mai bine”, au fost doar câteva dintre lozincile scandate de timișorenii nemulțumiți.

Pe de altă parte, Jandarmeria Timiș anunță că a legitimat 122 de persoane care au participat la protestul organizat noaptea trecută la Timișoara. Acestea urmează să fie amendate, protestul fiind unul ilegal.

Astfel de proteste anti-restricții au avut loc, noaptea trecută, și în orașe precum București, Brăila, Galați, Constanța, Arad sau Pitești. Protestatarii au scandat împotriva măștii, a reducerii orelor în care se poate circula pe străzi și a închiderii restaurantelor.

Astăzi, la ora 17.00, este anunțat un nou protest față de măsura carantinării Timișoarei, în fața Prefecturii Timiș.