Continuă protestele față de carantinarea Timișoarei și a noilor restricții anti-Covid stabilite la nivel național. Aseară, pe străzile Timișoarei a avut loc o nouă manifestare. Punctul de întâlnire a fost în fața Prefecturii Timiș, la ora 17.00, unde s-au adunat câteva zeci de persoane. Acestea au ținut pancarte în mâini cu mesajul „Timișoara fără carantină”.

Protestatarii au plecat spre centrul Timișoarei, scandând „Ieși afară, frate, pentru libertate”, „Libertate pură, fără dictatură”, „Timișoara liberă” sau „Libertate nouă, ca-n 89”. Manifestanții s-au oprit și în fața Catedralei Mitropolitane, iar apoi au făcut mai multe ture prin centrul orașului, numărul lor crescând la aproximativ 400.

După câteva ore de proteste, manifestanții au plecat din nou spre locuința primarului Timișoarei, Dominic Fritz, care a votat pentru carantinarea Timișoarei. Aici, protestatarii i-au solicitat iar demisia, l-au huiduit și au strigat „Ieși afară, javră ordinară”. De la casa primarului Timișoarei, manifestanții au mărșăluit din nou spre centrul orașului.

Ieri, Dominic Fritz a reacționat pe Facebook după prima acțiune de protest din fața casei sale, susținând că „știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida. Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean – adică profund anti-timișorean. Nu, Timișoara nu-i a lor„.