În condițiile în care Primăria Timișoara nu a primit încă niciun sprijin financiar de la Guvern pentru Colterm, abonații societății de termoficare au parte în continuare de căldură și apă caldă cu porția.

Printre cei care au de suferit se numără și bolnavii de cancer internați în cadrul Secției de Oncologie Medicală a Spitalului Municipal Timișoara. Secția își desfășoară activitatea într-un fost internat, pe B-dul Victor Babeș, clădirea nefiind reabilitată termic, iar instalația electrică foarte veche. În aceste condiții, nu pot fi montate nici aparate de aer condiționat. Prin urmare, în unele saloane ale acestei secții termometrele arată și 10 grade Celsius.

Între timp, Dominic Fritz se laudă pe Facebook că vrea să planteze arbori mari în Piața Libertății, astfel încât trecătorii să se poată adăposti la umbră pe timpul verii. Fostul primar Nicolae Robu, și el abonat la Colterm, nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe actualul edil pentru preocupările pe care le are într-o perioadă în care timișorenii dârdâie de frig în locuințe.

Proiectele d-lui Fritz! Îmi cer scuze, până acum nu le-am cunoscut! Am greșit spunând mereu că dl Fritz nu are niciun proiect propriu! Am aflat din declarațiile d-lui Fritz că are, totuși, două proiecte: să înlocuiască dalele puse de mine pe trotuarele din zona centrală, altele decât cele din zona Cetate -pe acestea le-am pus din piatră naturală, de ele se pare că n-are de gând să se atingă!; să facă umbră în Piața Libertății plantând în ea copaci mari! No comment! Doar… bravo, d-le Fritz, geniu neînțeles, nici în Germania, nici, iată, în România! Aceste declarații au fost făcute în timp ce bolnavii din spitale dârdâie, bieții, la 10-13 grade, copiii se îmbolnăvesc în creșe, grădinițe și școli, noi, ceilalți 180.000 persoane abonate Colterm, tremurăm în case și noaptea n-avem apă caldă! Ca în ultimii ani sub Ceaușescu! Și, atenție, afară sunt doar -1 … -5 grade, ceea ce nu poate fi catalogat ger”, a afirmat Nicolae Robu.