Medicul Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată. Asta după ce polițiștii anticorupție l-au prins în flagrant, luni, chiar în biroul său în timp ce lua drept șpagă 1.000 de euro de la un pacient pentru o operație.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, Marian Gașpar este urmărit penal pentru că ar fi primit șpagă de șase ori în doar câteva zile din luna septembrie.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu”, se arată în comunicat.

Medicul timișorean urmează să fie prezentat judecătorilor Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă.