Un polițist local din comuna timișeană Dumbrăvița a fost reținut după ce s-a descoperit că a falsificat mai multe amenzi.

Potrivit Poliției Timiș, oamenii legii au realizat, miercuri, trei percheziții domiciliare în Dumbrăvița, în urma cărora au fost ridicate mai multe înscrisuri și bunuri. Mai mult, un bărbat în vârstă de 44 de ani, polițist local în comună, a fost reținut pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Din primele informații, se pare că polițistul local a falsificat mai multe procese verbale de contravenție, pe care le-a și semnat în fals. Totul a ieșit la iveală după ce o persoană a descoperit că a fost amendată în fals și a sesizat polițiștii.

Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiș, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a efectuat o percheziție la sediul Poliției Locale Dumbrăvița, percheziție care viza ridicarea unor documente. Instituția colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfășurării anchetei nu pot fi divulgate date și informații privitoare la caz, pentru a nu influența rezultatul anchetei”, a transmis Primăria Dumbrăvița.

Polițistul local urmează să fie prezentat, în cursul zilei de joi, magistraților cu propunere de arestare preventivă.