Stadiul lucrărilor pe șantierul noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a fost verificat, vineri, de către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Pot spune că sunt mulțumit de evoluția lucrărilor, având în vedere că acestea au început în data de 1 noiembrie 2022. Sper, ca la momentul finalizării, noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara să deservească zboruri Schengen, iar vechiul terminal să fie folosit pentru curse non-Schengen. În prezent, constructorul este în faza ridicării structurii prefabricate a noului terminal, ceea ce permite finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului. Pentru respectarea graficului de lucrări constructorul a desfășurat inclusiv iarna o serie de activități. În paralel, au produs elementele prefabricate de beton armat pentru suprastructură”, a declarat Sorin Grindeanu.

Terminalul pentru Plecări externe care este în construcție în acest moment reprezintă cea mai importantă investiție din istoria aeroportului. Lucrările au o valoare de aproximativ 185 milioane de lei și sunt cofinanțate în cadrul unui proiect european finanțat prin POIM.

Construcția, formată din parter și două etaje, va avea o suprafață desfășurată de 11.800 m2 și va fi dotată cu echipamente moderne pentru confortul și siguranța călătorilor.