Primăria Timișoara a reușit să intre în război cu un clan care a ocupat ilegal vila aflată pe B-dul C.D. Loga, nr. 52. În urmă cu o lună, Dominic Fritz anunța că această clădire a fost readusă în administrarea Primăriei Timișoara, astfel că urma evacuarea chiriașilor.

Însă cei care au ocupat ilegal imobilul nu renunță atât de ușor. Primăria Timișoara informează că aceștia au solicitat Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) radierea dreptului de proprietate al Statului Român și administrarea Municipiului Timișoara. Cererea a fost respinsă.

De asemenea, aceștia au solicitat într-o somație trimisă Primăriei Timișoara suma de 1,8 milioane euro pentru a elibera clădirea ocupată ilegal. Pretind această sumă pentru așa-zise lucrări de construire făcute în clădire de-a lungul timpului. Somația include și oferta de a vinde primăriei clădirea pentru cinci milioane de euro. 

Bineînțeles că nu ne lăsăm șantajați și nici nu dăm bani unor penali. Această clădire aparține Timisoarei și vom face grădiniță aici. Vila a ajuns în anii 90, prin manevre dubioase în mâna clanurilor, care așa au păstrat-o ani de zile. Bineînțeles că nu mă aștept ca acum să iasă de bună voie din casă. Sigur vor continua să arunce tot felul de petarde, la fel cum e cazul și celor care ocupă terenuri abuziv pe malul Begăi. Sunt pregătit pentru această luptă, mă bazez pe o echipă curajoasă și bine pregătită și vom merge până la capăt”, a spus primarul Dominic Fritz.

Imobilul de pe Bulevardul C.D. Loga nr. 52 a fost recâștigat de Primăria Timișoara și a fost intabulat în patrimoniul statului.

Ca multe vile de pe Loga, și clădirea de la numărul 52 a avut un istoric dubios al schimbului de proprietari în anii 90. Clădirea a reintrat acum în proprietatea statului și administrarea Primăriei Timișoarei după un lung șir de procese penale. Acum, Municipalitatea urmează să evacueze prin Ordonanță Președințială persoanele care o ocupă ilegal”, a informat Primăria Timișoara.