Alin Nica, șeful PNL Timiș, și Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, și-au aruncat cuvinte grele. Alin Nica a organizat, luni, o conferință de presă, pentru a anunța că dosarul întocmit de Agenția Naționale de Integritate, în care era acuzat de conflict de interese, a fost clasat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În aceste condiții, Alin Nica i-a solicitat deputatului Alfred Simonis să-și dea demisia, având în vedere că liderul PSD Timiș a inițiat demersul prin care șeful PNL Timiș a fost revocat din Consiliul Național de Integritate.

„În 12 septembrie 2023, coaliția PSD-USR a votat în Senat revocarea mea din Consiliul Național de Integritate, fără niciun temei legal, la solicitarea parlamentarilor Alfred Simonis și Raoul Trifan. Revocarea mea a fost orchestrată în jurul unui dosar fabricat politic, dosar asupra căruia procurorii s-au pronunțat săptămâna trecută și l-au clasat. Acum, că este clar, negru pe alb, că revocarea mea din Consiliul Național de Integritate a fost regizată, cer demisia deputatului Alfred Simonis, inițiatorul demersului. I-aș cere un gest de onoare și senatorului Trifan, cel care s-a alăturat ca o unealtă, însă el este atât de manipulabil și lipsit de școală încât înțeleg că a căzut pradă dezinformării”, a afirmat Alin Nica.

Mai mult, șeful PNL Timiș a precizat că Alfred Simonis reprezintă „exponentul politicii răului”.

Alfred Simonis nu s-a lăsat mai prejos și i-a transmis lui Alin Nica că „moral și legal, două cuvinte care lipsesc din vocabularul lui Alin Nica și o să explic. Nu am susținut niciodată că președintele CJT este vinovat, nu ne-am antepronunțat instanțelor de judecată, am contestat moralitatea ocupării unei poziții într-o instituție cu care se află într-un major conflict de interese. Legal, cuvânt amintit mai sus, așa a fost demersul pe care l-am inițiat alături de alți colegi prin care Nica a fost revocat din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate. Dar ce să înțeleagă un om care se agață cu disperare de orice poziție publică, un om care se supraevaluează constant, dar este caracterizat de incompetență, rea intenție și jocuri subterane? Cât despre limbajul lui Alin Nica, nu merită comentat prea mult. Este dovada unui om tulburat, măcinat de problemele interne din PNL, îi pleacă primari, parlamentari și rămâne izolat într-un sediu pustiu alături de Dănuț Groza. Eu îl invit să fie la fel de vehement și pentru problemele Timișului și Timișoarei, să mi se alăture în toate demersurile pe care le-am inițiat pentru proiectele orașului și județului. Ce va alege? Vendete personale sau interesul timișenilor?”.