Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest a continuat verificările la marile lanțuri de magazine. Așadar, în perioada 24 – 30 octombrie, au fost realizate controale la magazinele din vestul țării.

În total, au fost verificate 41 de locații, dintre care 17 își desfășoară activitatea în județul Timiș. OPC Timiș anunță că a aplicat opt avertismente, plus 30 de amenzi în valoare totală de 610.000 lei.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme în cantitate de peste 450 kilograme și s-a propus emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru 12 unități.

A „umbla cu ocaua mică” este de actualitate la Lidl. Comercializau anumite produse (diferite mezeluri marcă proprie și nu numai, produse de patiserie, legume preambalate) cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj (evident în minus, în detrimentul consumatorului)”, a declarat Alin Gubandru, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest.