Primăria Timișoara este dispusă să plătească aproximativ 1,6 milioane de euro pentru gestionarea câinilor vagabonzi din oraș. În urmă cu câteva zile, instituția a lansat o licitație publică privind „delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Timișoara”.

Prin activităţile serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân în Municipiul Timişoara, se urmăreşte realizarea următoarelor etape: identificarea câinilor comunitari, evaluarea şi estimarea populației canine fără stăpân şi a ratei de înlocuire; întocmirea planului de acțiune cu privire la activitatea de prindere a câinilor comunitari; deplasarea echipajelor în teren, capturarea şi transportul câinilor fără stăpân din habitatele localizate, în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă nr. 155/2001 actualizată, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân; identificare, înregistrarea şi raportarea câinilor comunitari, realizarea unei baze de date şi gestionarea ei; cazarea, asigurarea hranei zilnice, adăparea câinilor fără stăpân în adapost şi curăţenia adăposturilor temporare; întreţinerea sanitar-veterinară a câinilor, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea şi înregistrarea lor într-o evidenţă unică; revedicarea şi adopţia; adopţia la distanţă; eutanasia câinilor comunitari de către personal specializat al operatorului, cu respectarea prevederilor legale; neutralizarea cadavrelor provenite din eutanasia câinilor comunitari si mortalităţile survenite în adăpost; operaţiunile de sterilizare; îngrijirea post-operatorie după sterilizarea câinilor”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 6,7 milioane de lei, fără TVA. Contractul ar urma să fie încheiat pe o perioadă de trei ani. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 14 decembrie.