Consiliul Județean Timiș a luat decizia de a închide circulația pe podul peste canalul ANIF din localitatea Tapia. Asta pentru că podul se află într-o stare avansată de degradare, existând riscul de a se închide.

Direcția de Drumuri și Transport din cadrul Consiliului Județean Timiș transmite participanților la trafic că, începând de astăzi, circulația rutieră va fi închisă pe podul peste canalul ANIF din localitatea Tapia, amplasat pe DJ 680 la km 4+000, care făcea legătura între localitățile Lugoj – Criciova (prin Tapia-Măguri).
Decizia a fost luată ca urmare a constatării apariției unei fisuri care a evoluat în diagonala structurii de rezistență a podului, fapt care pune în pericol siguranța celor care ar dori să-l traverseze, existând risc de prăbușire
”, a informat CJ Timiș.

Instituția transmite că traficul va fi închis până la finalizarea lucrărilor de modernizare a podului, în acest moment proiectul elaborat pentru refacerea acestuia fiind la faza de autorizație de construire.

Devierea se va face pe ruta: Varianta de ocolire a municipiului Lugoj – DN 6 – Criciova și retur, conform semnalizărilor instituite pe traseu.