Vești bune aduse de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. Instituția informează că au fost depuse două oferte pentru continuarea lucrărilor la noul drum de legătură cu autostrada A1, de la Sânandrei.

Este vorba de Asocierea DRUMURI și PODURI BANAT S.R.L. & MAXAGRO CENTER SRL & OPR ASFALT S.R.L. & OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A. și ANTREPRIZA DE REPARAȚII și LUCRĂRI A R L CLUJ S.A.

Valoarea contractului este de peste 246 milioane lei, fără TVA. Perioada proiectare și execuție va fi de un an, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de maximum 84 de luni. Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent. La data rezilierii contractului anterior, în septembrie 2023, progresul fizic al lucrărilor era de aproximativ 25%. În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele depuse.

Cei aproape 10 kilometri ai acestui drum de legătură care va avea profil de drum național cu patru benzi de circulație, reprezintă o rută nouă pe care conducătorii auto vor ajunge mai rapid de la Timișoara pe autostrada A1. Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1”, a transmis DRDP Timișoara.