Primăria Timișoara anunță că a pregătit un program bogat, la comemorarea a 34 de ani de la Revoluția din 1989.

Așadar, sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 15:00, în sala Filarmonicii Banatul, va avea loc Ședința festivă a Consiliului Local. Vor lua parte reprezentanții asociațiilor de revoluționari, ai instituțiilor publice, oficialități, consilieri locali.

La Memorialul Revoluției va putea fi admirată expoziţia „Gulag”, realizată de Platforma pentru Memorie și Conștiință Europeană. Tot aici va rula filmul „Dittatura Last Minute – Aventurile unor italieni în Est”. Spațiul găzduiește și expoziţia „Timișoara văzută prin alți ochi”, dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere.

Pe podul de la Maria, vor fi expuse fotografii din zilele Revoluției, semnate de Constantin Duma.

La scena din Piața Victoriei, serile vor răsuna colinde în diverse interpretări, de la Paula  Paula Seling & Corala Contrast, la Ansamblul Timișul și MA RA MU. Tot în piața centrală a orașului va avea loc și un inedit show de lasere.

De asemenea, și în acest an vor fi aprinse „candelele nemuririi” în Piața Victoriei, iar la Biserica Martirilor se va oficia Sfânta Liturghie cu priveghere. În 17 decembrie, zi de doliu, vor avea loc depuneri de coroane, slujbe religioase și un parastas în memoria victimelor Revoluției.

Pe 20 decembrie, la ora 12:00, sirenele vor marca dobândirea, de către Timișoara, a statutului de oraș liber de comunism, iar de la ora 18.00, în Piața Victoriei, are loc ROCK FOR REVOLUTION.

Programul detaliat al evenimentelor poate fi accesat AICI!