Un număr uriaș de persoane a venit la „Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul de închidere a Capitalei Europene a Culturii. Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara anunță că peste 115.800 de spectatori au participat la cele peste 100 de evenimente organizate de joi, 7 decembrie, și până duminică, 10 decembrie, în Piața Unirii, Cinema Timiș, Cinema Victoria, MX – Muzeul „Corneliu Mikloși”, Palatul Culturii și alte zeci de locații din tot orașul.

Weekendul trecut a fost un grandios început pentru ceea ce va urma. Ambiția noastră este să rămânem capitală a culturii în Europa și nu numai și în anii următori. Un oraș care concurează fără complexe cu marile orașe europene. Strategia noastră prin care schimbăm comunitatea prin investiții în cultură continuă. Este miza noastră să arătăm că atunci când investești în cultură și creativitate aduci prosperitate comunității întregi. Îi felicit pe toți cei care au făcut posibil anul excepțional pe care l-am avut și vă mulțumesc că faceți parte din Timișoara la nesfârșit”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Potrivit Centrului de Proiecte, peste 60.000 de spectatori s-au bucurat de concertele din Piața Unirii în acest weekend.

Conform raportărilor Jandarmeriei, s-a înregistrat un număr maxim de 15.000 de spectatori prezenți simultan în Piața Unirii vineri și 20.000 sâmbătă, rezultând un total de 35.000 de persoane, conform datelor furnizate de Jandarmerie. Având în vedere că aceste raportări se referă strict la numărul maxim de spectatori prezenți simultan în piață, estimăm că publicul total care a participat la concerte, incluzând schimbul de spectatori între artiști, a fost de aproximativ 60.000 de persoane pentru cele două zile, adică 25.000 vineri și 35.000 sâmbătă”, a declarat Codruța Vulcu, Coordonatoare evenimente mari, „Timișoara 2023”.