Sursă: Facebook.com
Așa cum rezultă din dosarul de executare silită 14/2013, la data de 17 aprilie, în baza unei sentințe judecătorești, Angelica Cristea, în calitate de creditor, a trecut la vânzarea bunurilor debitorului Marius Sasu, fostul soț al consilierei locale de Dumbrăvița, Alina Sperlea. La mezat a fost scos un imobil de pe strada Petofi Sandor care a fost evaluat la suma de 292.200 lei și care, conform scenariului, a încăput în mâinile lui Cătălin Brindeszku (concubin), la 9,75% din valoare, adică pentru 28.500 lei. După, că așa e jocul de echipă la ACS Sperlea, doamna Cristea devenit debitorul Alinei Sperlea, chipurile, pentru două împrumuturi de bani, unul de 40.000 euro (15 octombrie 2012), altul de 60.000 euro (21 decembrie 2012), ambele încheiate la avocata de casă a lotului de sportivi, Corina Marinescu. Și executarea silită a Angelicăi Cristea a venit, ca de obicei, tot la al treilea termen, pe data de 24 septembrie 2013, iar adjudecatar a fost același Cătălin Brindeszku (Cătă Răgușitu’). Tot pe mărunțiș – 18.82% dintr-o evaluare de 433.950 lei!
Că mâna moartă, la prima licitație, a fost Radislav Stoicovici (unchiul Alinei Sperlea), iar la a două un anume Octavian Mandache, contează mai puțin. Oricum, de-a lungul timpului, în funcție de tactica de joc, membrii echipei ACS Sperlea și-au tot schimbat așezarea în teren: când debitori, când creditori, când donatari, când mandatari, când mandanți, când vânzători, când cumpărători, când licitatori, când mâini moarte sau când adjudecatari! Ce e important de reținut e că, la capătul firului și în spatele cortinei, de fiecare dată și fără excepție, a fost antrenoarea de talente Alina Sperlea, care și-a controlat jucătorii, prin cartonașe roșii de tipul procurilor, contractelor de împrumut și executărilor silite. Evident, toate schemele de joc au fost din pricina ANAF care, la data de 6 iulie 2012 (Decizie/Raport nr. 6791), datorită unui TVA neîncasat pe tranzacțiile imobiliare ale fostei doamne Sasu, i-a impus la plată o sumă care, azi, se ridică la cifra de 6,9 milioane lei.
Și, da, în timp ce Fiscul o căuta prin buzunare și la avere, ca să-și recupereze taxele, Alina Sperlea își ascundea/executa bunurile, folosindu-se de pioni/interpuși/paravane și se îndeletnicea cu acordarea de sume de bani… împrumut! Acum, cele două contracte pseudo bancare, de circa 100.000 euro, validate pe numele Angelicăi Cristea de către avocata Corina Marinescu, în perioada octombrie-decembrie 2012, nu sunt singulare. Mai există alte două înscirsuri de același tip, pe numele lui Cătălin Brindeszku, în calitate de debitor al Alinei Sperlea (fostă Sasu): unul de 800.000 euro (3 decembrie 2012 – avocat Sebastian Telbisz) și unul de 600.000 euro (17 martie 2013 – avocat Corina Ciupagea). Și pe lângă astea, mai sunt multe alte asemena contracte de împrumut care, indiferent de ce spune fosta doamnă Sasu, nu fac decât să (re)confirme că, încă de la bun început, intenția consilierului local de Dumbrăvița nu a fost niciodată aceea de a-și proteja averea de statul român, ci de a se sustrage de la plata taxelor către buget, prin tot soiul de scheme juridice!
Modus operandi
Ca să fie clar pentru toată lumea, punem pe tapet o serie de contracte de împrumut ale doamnei Alina Sperlea (fostă Sasu), așa cum rezultă acestea din interogarea unor baze de date publice și documente oficiale! Înscrisurile sunt extrem de importante căci, per ansamblu, la zi, toate au generat executări silite și toate bunurile imobiliare au reintrat, pe ușa din dos, prin intermediul paravanelor, în patrimoniul extins al Alinei Sperlea (fostă Sasu). Așadar, așa cum rezultă din dosarul de executare silită (113/2013), în baza unui contract de împrumut pentru o sumă de 20.000 euro, autentificat la avocatul Corina Marinescu, pe data de 12 decembrie 2012, creditorul Alina Sperlea a trecut la executarea debitorilor Vasile Pădurariu și Monica Foca. Și, evident, în licitație, la trântă dreaptă, s-au luat Radislav Stoicovici (unchi) și Cătălin Brindeszku (cocnubin). Iubitul antrenoarei de la ACS Sperlea a și câștigat competiția cu 9.78%, la o evaluare a imobilului de 50.000 euro!
În aceeași zi de 12 decembrie 2012, în același cabinet de avocat, la coadă, la banii bancherei Alinei Sperlea, a stat și Catalin Brindeszku (Cătă Ragușitu’). Tot pentru suma de 20.000 euro – o demonstrează, clar, contractul de împrumut sume de bani cu nr. 40. De fapt, aici, pe acte și pe parafa de dată certă, creditor a fost Milena Sperlea, mama consilierului local de Dumbrăvița! Și miza jocului a fost un teren din comuna periurbană, în suprafață de 4.555 mp (CF 401594), în valoare de 300.415 lei, bun care provine dintr-o altă executare silită, cea a a lui Marius Sasu, fostul soț al Alinei Sperlea. Așa cum rezultă din documente, la licitație s-au înscris doi dintre jucătorii echipei ACS Sperlea: Radislav Stoicovici (unchi) și Eugen Huțuliac (săgeată). Partea și mai interesantă e că, tot pe data de 24 septembrie 2013, în timp ce Cătălin Brindeszku devenea fericitul adjudecatar al bunurilor Angelicăi Cristea, în aceeași zi și în același birou al executorului Gheorghe Brad, era deposedat de terenul din Dumbrăvița, la o cotă de 6,66% din valoare, de către competitorul său Radislav Stoicovici, ruda de sânge a Alinei Sperlea!
Și cum imaginația n-are limite, mai ales când ANAF îți suflă în ceafă, la data de 4 octombrie 2012, așa cum rezultă din documente, a mai existat un contract de împrumut sume de bani (nr.25), încheiat tot la cabinetul avocatului Corina Marinescu. Tot pentru suma magică de 20.000 euro! De această dată, creditor a fost aceeași Milena Sperlea, iar debitor Radislav Stoicovici, însuși fratele său! Aici, miza jocului, în toată procedura de executare silită, orchestrată de același Gheorghe Brad, a fost un teren de sport din Timișoara, în suprafață totală de 14.136 mp. Evident, provenit tot din dinamitarea patrimoniul foștilor Marius și Alina Sasu. Pe scurt, pe 19 noiembrie 2013, a fost anunțat și marele câștigător al competiției – Cătălin Brindeszku (concubin), la o valoare de 7,41% din prețul de strigare de 30.000 euro.
Rază de soare
Azi, datoria Alinei Sperlea (fostă Sasu) către ANAF este aceeași: 6,9 milioane de lei! Nu e de ieri, ci de vreo 12 ani de zile! De atunci, din iulie 2012, de când a fost prinsă în offside cu tranzacțiile imobiliare nefiscalizate, consilierul local face ce știe mai bine – fuge de Fisc și dă bani cu împrumut! Un lucru e cert: probele, atât de dragi doamnei Sperlea, indică clar faptul că, în ultimul deceniu, alesul local nu a avut nicio intenție să-și achite debitul către statul român, atâta timp cât a ales să lucreze conspirat, doar prin intermediari și săgeți! Că nu degeaba, în documente de lucru, executorii judecătorești folosesc termenul de ”grup organizat”. Că e organizat sau nu, asta e treaba procurorilor! La fel e și partea de concluzii, din același raport al Curții de Apel Timișoara, care subliniază faptul că patrimoniul lui Marius Sasu a fost manipulat de persoane interpuse Alinei Sperlea (fostă Sasu) și că, fără concursul executorului Gheorghe Brad, deposedarea de imobile nu ar fi fost posibilă.
Bun, mai sunt zeci de exemple de acest tip, scheme de joc a la ACS Sperlea în care profesioniștii lotului se îndatoreză, se execută și se luptă între ei, mai ceva ca la Rovine: alte demersuri ale Milenei Sperlea, chipurile, împotriva fratelui său, Radislav Stoicovici sau, și mai și, acțiuni de același tip demarate de Nicolae Popa (fratele lui Cătălin Brindeszku), împotriva unchiului Alinei Sperlea, unde adjudecatar a fost atacantul ACS de Dumbrăvița, Eugen Huțuliac! Pur și simplu, o nebunie totală! Dar, de departe, așa cum o să vă convingeți în episodul următor, cele mai mișto și hazlii chestiuni sunt legate de procurile, contractele de vânzare-cumpărare, mandatele plenipotențiare, schimburile imobiliare și donațiile din cadrul echipei de săgeți a Alinei Sperlea. O antrenoare de talente care a reușit performanța juridică, unică în istoria Dreptului, de a reprezenta, atât mandantul, cât și mandatarul, în tranzacționarea acelorași imobile!
Cam asta e lupta cu statul român (ANAF), dusă de Alina Sperlea de la PSD, chipurile, în interesul prezervării patrimoniului său imobiliar! Lupta aia dreaptă pe care, cu o inconștiență demnă de o cauză mai bună, o recomandă la tot poporul! În rest, tace mormânt, că nu dă bine ca oamenii să știe că antrenoarea de talente de la A.C.S. Sperlea vrea să fie administrator pe banii dumbrăvițenilor, în timp ce, la zi, datorează bugetului public circa 1,4 milioane de euro! În rest, când nu face scheme tactice de joc și nu e prin instanțe, pe la notari, executori sau avocați, doamna Alina Sperlea (fostă Sasu) face ce știe mai bine: driblează o datorie, veche de 12 ani!
Ca-n rest, rămâne exact cum a stabilit raportul executorilor judeecătorești de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în contul și pe tabela de marcaj din dreptul A.C.S Sperlea – numai 15 imobile, care valorau aproximativ 371.600 euro, s-au vândut la licitație, prin interpuși, la doar aproximativ 59.900 euro! Adică, la o medie de circa 3.9% per număr de Carte Funciară. Evident, în detrimentul ANAF Timișoara care, nici măcar azi, nu a reușit să-și recupereze debitul de 6.9 milioane de lei de la marea doamnă a politicii periurbane, Alina Sperlea (fostă Sasu). Și asta o demontrează, cu vârf și îndesat, dincolo de orice etapă procesuală, registrele Fiscului. Că nu degeaba, chiar dacă e 1 Aprilie 2024, consilierul local de Dumbrăvița ocupă, încă, locul al doilea în topul debitorilor, la categoria persoane fizice, după Alfred Siminic, și el, la rândul său, tot un samsar imobiliar…
Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.
Be the first to write a comment.