Primăria Timișoara continuă campania de curățare a stâlpilor de cabluri. După ce ieri, primarul Fritz a anunțat că 12 kilometri de fire au fost dați jos de pe 200 de străzi și bulevarde din Timișoara, astăzi, reprezentanții municipalității au informat că au programat dezafectarea cablurilor de pe alte trei artere importante.

"În cadrul acestor lucrări de eliminare a cablurilor din spațiul aerian, primăria a programat dezafectarea cablurilor de pe trei artere principale: Calea Aradului, Calea Sever Bocu și Calea Circumvalațiunii. Operatorii rețelelor de transmisii de date-voce au participat la numeroase ședințe în care s-a discutat despre obligația lor de trecere în subteran a rețelelor care le aparțin. În prezent, firmele au primit notificări, prin care li se solicită să ia măsuri de îndepărtare a cablurilor de pe cele trei artere până la data de 1 iulie 2021.  După această dată, cei care nu se conformează vor fi amendați și, în caz că nici după aplicarea amenzilor nu se va interveni, se vor lua măsurile necesare de către Primăria Municipiului Timișoara, urmând ca firmele să suporte cheltuielile", a transmis Primăria Timișoara.

Reprezentanții municipalității informează că toate proiectele noi de investiții ale primăriei pentru drumuri includ obligatoriu și canalizația subterană pentru rețelele de date/voce.