Îmbrăcat în blugi, cu o cămașă scoasă din pantaloni și trasă peste un tricou. Așa a urcat, ieri, pe scena Consiliului Național al PNL noul star al penelismului mioritic: Dan Vîlceanu.

A vrut să ne arate că deja muncește. Și chiar așa a făcut, pentru că voturile au fost bine controlate, după expulzarea echipei Orban cu o zi înainte. Surse politice preluate de mai multe redacții de presă susțin că au fost mai mulți votanți decât participanți la CN al PNL. Parcă mai contează?! 

Fost pesedist veros, ex pedelist tenace, secretarul general al Partidului Național Liberal a demonstrat că nici măcar forma nu mai contează în formațiunea pe care de facto el o conduce. Nimeni nu crede că domnul Florin Cîțu e în stare să administreze PNL. Acesta este motivul pentru care gorjeanul care a fost cercetat penal pentru presupuse infracțiuni financiare se află la cârma partidului ce se revendică din epoca Brătienilor.

Sigur că această pretenție a devenit o glumă proastă. Iată ce scria G4 Media despre actualul boss al PNL:

„Parchetul General a clasat în 8 februarie dosarul în care Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, era acuzat de evaziune fiscală, potrivit unui răspuns oficial al instituției pentru G4Media.ro. Motivul clasării – fapta nu există. Dan Vîlceanu a avut calitatea de suspect în dosarul clasat, potrivit Parchetului General: ”Cercetările s-au efectuat cu urmărirea penală dispusă faţă de suspect”.

Pe de altă parte, Parchetul General a disjuns dosarul în ceea ce privește alte persoane și l-a declinat la alt parchet, potrivit răspunsului oficial remis G4Media.ro.

În dosarul de evaziune fiscală au fost vizaţi deputatul PNL Dan Vîlceanu, numit ministru al Finanţelor, şi firma părinţilor lui, Trefo SRL din Rovinari. Dosarul a plecat de la un control al ANAF Gorj. Inspectorii au sesizat Parchetul Tribunalului Gorj, iar, ulterior, cazul a fost declinat la Parchetul General, dată fiind calitatea de parlamentar a lui Dan Vîlceanu.

Potrivit unei anchete de presă publicate în România liberă în ianuarie 2020 de jurnalistul gorjean Narcis Daju, în 2019, inspectorii de la ANAF Gorj au făcut un control la firma Trefo SRL din Rovinari, deţinută de Elisabeta Vîlceanu şi condusă de directorul Eugen Vîlceanu, părinţii deputatului PNL Dan Vîlceanu. Controlul a fost făcut după ce inspectorii au primit sesizări din alte judeţe privind un comportament de tip fantomă din partea mai multor firme care au livrat materie primă către Trefo Rovinari.

Inspectorii ANAF aveau suspiciuni că tranzacţiile erau fictive, erau doar pe hârtie, cu scopul de a diminua impozitul pe profit şi de a deduce TVA. Un lucru a atras atenţia inspectorilor ANAF. Facturile firmelor care livrau materie primă către Trefo erau semnate toate de persoane care se numeau Stănescu şi aveau acelaşi scris, deşi proveanu din zone diferite ale ţării.

În plus, inspectorii ANAF au descoperit că, din 2017, deputatul PNL a închiriat o maşină de la firma părinţilor săi, un BMW X5. Echipa de control a stabilit că firma Trefo a dedus TVA în valoare de 22.599 de lei, „reprezentând 50% din taxa pe valoare adăugată aferentă achiziţiei autoturismului”, dar nu a putut stabili dacă autoturismul a fost folosit exclusiv în scop economic.”

Mai multe detalii AICI

Combinațiile gorjenilor Vîlceanu au ajuns și la Timișoara, după cum ne informează Pressalert, despre firma campioană a mamei domnului ministru de finanțe, funcție extrem de potrivită pentru un fost cercetat penal pentru evaziune fiscală:

Firma trecută pe numele mamei deputatului PNL Dan Vîlceanu Dan Vîlceanu reprezintă PNL în Parlamentul României, unde a câștigat un mandat de deputat la alegerile din 2016. În tinerețe, Vîlceanu a fost însă membru PSD. În declarația sa de interese regăsim contractele cu statul obținute de firma Trefo SRL. Dan Vîlceanu susține că firma aparține mamei sale, Elisabeta Vîlceanu, și că el nu are altă legătură cu societatea comercială, a transmis Europa Liberă. Firma a câștigat mai multe licitații pentru furnizarea de produse către Complexul Energetic Oltenia, dar şi cinci licitații pentru aceleaşi servicii către Colterm SA, societatea Primăriei Timişoara. Vîlceanu este deputat de Gorj. Firmele controlate direct de deputatul PNL nu au contracte cu statul.”

Citeste mai mult pe: pressalert.ro

Cam acesta este tabloul care îl definește pe secretarul general al Partidului Național Liberal, care are legături bune la Timișoara, chiar cu reprezentanți de frunte ai PSD. Surse politice susțin că Dan Vîlceanu e în relații de cumetrie cu președintele organizației municipale a PSD, Mihai Ritivoiu. Probabil cei doi se cunosc din perioada în care Vîlceanu era șef al tineretului gorjean pesedist. Până la urmă a avut și Marcel Ciolacu, liderul PSD, dreptate când a spus că unul ca Vîlceanu nu putea ajunge în PSD mai mult decât președinte de filială la TSD. Iată că peneliștii i-au dat pe mână întreg partidului și l-au făcut și ministru de finanțe.

Să fie primit!

Autor: N. Ivan

Preluare foto: g4media.ro