Prăbuşirea lui Iohannis

Crizele politice şi sanitare din România anului 2021 ne-au demonstrat, deşi nu mai era cazul, incapacitatea plenară a domnului Klaus Werner Iohannis. Dacă în 2019 a fost reales din lipsă de concurenţă reală (sistemul i-a asigurat pârtie liberă), acum Iohannis nu ar prinde nici turul al doilea, dacă duminică ar fi organizate alegeri. Fără niciun fel de tact sau capacitate de reacţie rapidă, cu zero viziune politică, actualul preşedinte a dus România în pragul colapsului total, încercând să-şi fabrice un fel de frankenstein guvernamental controlabil.

Asta după ce a nenorocit iremediabil PNL, căruia i-a impus un preşedinte ce în trecut a făcut puşcărie în Statele Unite, pentru consum de alcool la volan, fiind apoi urmărit de o bancă pentru recuperarea unui credit de tip limită de pe un card bancar. Suma fiind relativ mică, portăreii bancari americani au renunţat să îl mai caute la vremea respectivă şi au trecut suma pe pierdere. Sau o fi fost o „investiţie”? Nu mai insistăm pe faptul că un astfel de personaj a şi condus guvernul de la Bucureşti. Mi-e greu să spun al României.

Revenind la Klaus Werner Iohannis, acesta a fost nevoit să coopteze PSD la guvernare, pentru a scăpa de spectrul suspendării sale, cel puţin în Parlament, în urma demersului iniţiat de AUR. După ce a cedat PE-SE-DE cele mai importante ministere, Iohannis a revenit pe modul relaxat, deoarece e sigur că o „peroadă” va avea linişte şi se va bucura de golf, ski, excursii, etc.

Nu pare deranjat nici pentru prăbuşirea în sondajele de opinie – undeva sub 15% – şi nici de faptul că PNL e călărit de către PSD. În fond, ce treabă are Klaus Werner Iohannis cu PNL?!

Autor: N. Ivan

Preluare foto: g4media.ro