Primăria Timișoara anunță că a semnat contractul pentru realizarea ultimelor lucrări la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”.

Datorită duratei lungi pentru realizare investiției, proiectul tehnic inițial a fost reactualizat pentru conformitate cu reglementările și tehnologiile care au apărut între timp. Lucrările suplimentare sunt necesare pentru a putea finaliza și pune în funcțiune, până în 2024, clădirea nouă de spital. Mai este necesară achiziția de aparatură medicală specializată, care va face obiectul unei licitații separate”, au informat reprezentanții instituției.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape șase milioane de lei, fără TVA, și durata de implementare este de cinci luni.

Extinderea corpului B a început în 2014, structura este realizată, iar clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. În această clădire nouă vor funcționa U.P.U (Unitate de Primire Urgenţe), o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirurgie, ATI, prematuri.

În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament.