Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că la nivelul județului au fost raportate 156 de reacții adverse, ca urmare a vaccinării împotriva Covid-19.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 și până în prezent, la nivelul județului Timiș, din totalul dozelor administrate, s-a raportat un număr de 156 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urcicariană remisă imediat, etc.)”, a informat DSP Timiș.

Cele mai multe reacții adverse, 113, au fost provocate în urma imunizării cu serul Pfizer, 27 cu AstraZeneca, 15 cu Johnson&Johnson și una cu Moderna.

Reacțiile adverse raportate la nivelul județului nostru au fost de intensitate scăzută spre moderată. Doar în două cazuri a fost necesară internarea pentru investigații și evaluare. Unul dintre acestea prezenta o tromboză de gambă care a debutat la 14 zile post-vaccinare și a necesitat 8 zile de spitalizare, iar celălalt caz a prezentat manifestări alergice cutanate persistente, care au impus 4 zile de spitalizare”, a transmis DSP Timiș.