Alin Nica sare la gâtul lui Dominic Fritz, pe motiv că ar fi de vină pentru faptul că nu pot începe lucrările pe DJ691, porțiunea dintre Timișoara și Dumbrăvița. Asta pentru că Primăria Timișoara nu a luat demersurile necesare cu scopul de a muta stâlpii de troleibuz.

Avem constructor pentru DJ691, dar stăm pe loc până când Dominic Fritz predă stâlpii! Am semnat contractul de lărgire la patru benzi a drumului județean care traversează localitatea Dumbrăvița către Autostrada Vestului, însă, pentru începerea lucrărilor, așteptăm ca primarul USR al Timișoarei să predea stâlpii STPT către Strabag, constructorul care a câștigat licitația. De mai bine de un an, sub diferite pretexte, Primăria Timișoara a refuzat predarea stâlpilor de troleibuz, deși aceasta se încadrează în prevederile contractului de finanțare și este singura soluție avizată de ADR Vest. Am ajuns în faza în care avem un constructor serios, care a dovedit că are capacitate de execuție, așa că abordarea Primăriei Timișoara trebuie să se schimbe în bine. Orice amânare, chiar și de câteva zile, poate duce la un blocaj și la pierderea de bani europeni, situație care, dacă se întâmplă, va fi din vina exclusivă a conducerii USR a Primăriei Timișoara, în principal a primarului Dominic Fritz care, fie este nepriceput în administrație, fie este rău intenționat”, a afirmat șeful CJ Timiș.

De asemenea, Alin Nica a făcut apel la primarul Dominic Fritz să-și depășească orgoliul politic și să nu mai țină blocat acest proiect deosebit de important.

Ce are de făcut Dominic Fritz? Să ne dea, în maxim o săptămână, o linie de stâlpi pe care să o returnăm funcțională. Noi am reușit să semnăm contractul cu constructorul cu 2 săptămâni mai devreme ca să putem lucra mai mult și mai bine. Poate Dominic Fritz să își depășească orgoliul politic și să nu mai țină blocat proiectul DJ691? Ce are de făcut Primăria Dumbrăvița? Să gândească rute ocolitoare și soluții pentru asigurarea continuității transportului în comun. Dar soluții demne, nu propuneri de genul legării troleibuzelor la o linie de contact temporară care nu îndeplinește criteriile de siguranță, nici pentru călători, nici pentru angajații constructorului care lucrează sub fire. Nimeni nu își va asuma formarea unui arc electric și pierderi de vieți omenești pentru că STPT și Primăria Timișoara refuză să folosească autobuzele electrice din dotare”, a declarat președintele CJ Timiș.