Centura de Vest a Timișoarei este la un pas de a intra în licitație publică. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță că a fost trimisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația necesară lansării licitației pentru proiectarea și construcția noii șosele.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor. În lungime de aproximativ 14 km, aceasta va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens și va avea un impact important atât pentru economia județului Timiș, cât și pentru cea a municipiului Timișoara. După validarea documentației de atribuire, CNAIR va putea publica Anunțul de Participare aferent contractului pentru execuția lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Valoarea totală estimată a investiției este de aproape 460 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Transport 2021 – 2027.