Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a venit cu noi vești referitoare la noul stadion al Timișoarei, care ar urma să fie construit în locul vechii arene „Dan Păltinișanu”. Potrivit șefului CJ Timiș, noul stadion nu va avea pistă de atelistm, iar investiția se ridică la aproape 122 milioane euro.

Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina consiliului județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligibile, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național”, a declarat Alin Nica.

Conform șefului CJ Timiș, studiul de prefezabilitate estimează că noul stadion al Timișoarei ar putea fi construit în patru ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului.