Consiliul Județean Timiș vine în sprijinul mai multor spitale în vederea achiziționării de aparatură medicală cu bani nerambursabili. Șase unități medicale vor primi în total 317.000 euro pentru cumpărarea de echipamente moderne. Este vorba de spitalele din Jimbolia, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Timișoara și Deta.

De exemplu, acestea au solicitat finanțare pentru achiziționarea unui ecograf obstetrică-ginecologie, a unei instalații de radiologie mobilă full digitală (pentru neonatologie), sau a unei mese electrice de operație. De asemenea, unitățile sanitare au propus cumpărarea unor citoscoape flexibile, electrocardiografe, defibrilatoare sau electrocautere”, a informat CJ Timiș.

Sumele alocate în cadrul schemei de minimis sunt după cum urmează: Spitalul Orășenesc Jimbolia – 233.000 lei, Spitalul Municipal Lugoj – 275.000 lei, Spitalul Orășenesc Făget – 233.906 lei, Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 327.045 lei, Spitalul Municipal Timișoara – 275.055 lei și Spitalul Orășenesc Deta – 198.940 lei.

Venim și în acest an în sprijinul spitalelor din județ, având în vedere că achiziția de aparatură medicală nouă este o povară financiară greu de dus de autoritățile locale. Calitatea actului medical va crește, iar timișenii nu vor trebui să se deplaseze pentru orice investigație la Timișoara. Toată lumea are de câștigat. Serviciile medicale de calitate sunt esențiale pentru orice comunitate. Mai sunt multe de făcut în această direcție, dar suntem pe drumul cel bun. Dacă luăm în calcul toate investițiile derulate de Consiliul Județean în prezent, vom avea parte de un salt calitativ major în sectorul serviciilor medicale în doar câțiva ani”, a afirmat Alin Nica președintele CJ Timiș.

Derularea schemei de minimis a început în anul 2019, când a fost acordat un sprijin de 1,4 milioane lei. În 2020 s-au acordat finanțări în valoare de 2,8 milioane lei, urmând ca în acest an să se acorde pentru toate cele șase spitale suma de 1,5 milioane lei, adică peste 317.000 euro.