Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a venit cu vești bune pentru viitorul sportului din oraș. Tabără anunță că, în această săptămână, a fost aprobat avizul de mediu pentru baza sportivă de pe str. Costică Rădulescu, finanțată cu bani de la Compania Națională de Investiții.

După perioada de zece zile legală de contestații, următorul pas este eliberarea autorizației de construcție de către Primăria Timișoara. Partea birocratică pentru acest proiect a durat nepermis de mult. Baza similară de la Petroșani, pornită în același timp cu Timișoara, este aproape gata, iar la Sânnicolau Mare, în două luni, s-a ajuns la faza de ridicare a tribunelor. Este rușinos pentru noi că am rămas atât de mult în urmă din motive birocratice, dar mă bucur că măcar acum se fac pași mai concreți pentru începerea lucrărilor. Sper să recuperăm timpul pierdut și anul viitor să ne putem bucura de această bază”, a declarat viceprimarul Timișoarei.

De asemenea, Cosmin Tabără a mai anunțat că vineri a reușit să înainteze primarului Dominic Fritz documentația pentru a scoate la licitație stadionul de tip „lego”, faza proiectului tehnic și execuția. Stadionul va avea 9.000 de locuri și va fi realizat în față a la fosta Optica.

Documentația pentru această investiție este finalizată de o săptămână, dar am așteptat soluționarea, chiar și temporară, a problemei cu furnizarea agentului termic. Arena de pe str. Costică Rădulescu se face cu bani de la CNI, iar stadionul „lego” cu bani din bugetul de investiții, așadar nu implică sume din bugetul de funcționare și nu afectează subvențiile pentru Colterm. Suntem în prag de iarnă, veștile de astăzi nu înseamnă că de mâine vom vedea utilaje pe șantierele acestor obiective de infrastructură sportivă. Suntem însă pe drumul cel bun și mi-am luat angajamentul de a urmări îndeaproape aceste investiții necesare pentru Timișoara”, a afirmat viceprimarul Timișoarei.