Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din ultimii ani a avut loc, în această noapte, la Timișoara.

O mașină în care se aflau patru tineri a intrat în zidul pasajului Michelangelo, după ce șoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei prea mari, iar apoi a ricoșat într-un autocamion al STPT. În urma impactului deosebit de violent, o fată și un băiat de 19 ani au murit pe loc.

În urma apelului primit pe SNUAU 112 din data de 23.02.2023, la ora 01:16, am fost solicitați să intervenim pentru asigurarea măsurilor PSI și de prim-ajutor în urma unui accident rutier produs în Municipiul Timișoara, pe Bd. Corneliu Coposu. La locul evenimentului s-au deplasat 15 pompieri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic. În sprijin a intervenit și o ambulanță SAJ cu medic. În accidentul rutier au fost implicate un autoturism și o autospecială de transport public, în care se aflau, în total, 9 persoane. În autoturism au fost identificate 4 victime încarcerate, dintre care 2 persoane conștiente cu multiple traumatisme și alte 2 persoane (una de sex masculin și una de sex feminin), care au fost declarate decedate. Cele două victime au fost transportate la spital de către ambulanțele SMURD”, a transmis ISU Timiș.

Mașina era condusă de un băiat de 18 ani, care a obținut permisul de conducere de doar trei luni.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârsta de 18 ani a condus un autoturism pe bulevardul Vasile Pârvan, dinspre strada Mihai Viteazu înspre strada J.H. Pestalozzi, iar la intrarea în pasajul subteran Michelangelo, a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu peretele interior al pasajului subteran, fiind proiectat într-o autoutilitară, care circula din sensul opus de mers, condusă de un alt bărbat învârstă de 42 de ani. În urma accidenului rutier a rezultat, din nefericire, decesul unei femei și al unui bărbat, ambii în vârstă de 19 ani pasageri în autoturism. De asemenea, conducătorul auto și un alt pasager, un bărbat în vârstă de 20 de ani, au fost răniți”, a informat IPJ Timiș.