Peste 50 de persoane, dintre care 20 care dețin funcții de conducere, vor fi concediate din Primăria Timișoara. Instituția anunță că a elaborat o nouă organigramă, ca urmare a măsurilor impuse de schimbarea legislației

Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung impune autorităților locale adoptarea unor măsuri de reorganizare. Ca urmare, și Primăria Timișoara a fost obligată să elaboreze o nouă organigramă, în conformitate cu prevederile legislative din actul normativ menționat”, a informat instituția.

Potrivit Primăriei Timișoara, în urma modificărilor impuse de lege, numărul total de posturi se reduce cu 10%, respectiv se reduc 51 de posturi din totalul celor existente. Mai mult, sunt desființate posturile de șef birou și structurile lor. Numărul de posturi de conducere se reduce la maxim 8% din posturi. Astfel, se desființează 20 de posturi de conducere, la nivelul instituției. Măsurile trebuie implementate până la data de 31 decembrie 2023.

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea organigramei a intrat miercuri în procedură de transparență și este publicat pe site-ul instituției. Timp de zece zile, timișorenii pot face propuneri și observații pe marginea documentației.