După ce au fost descoperite o serie de nereguli la restaurantul Taverna Racilor din București, miercuri, OPC Timiș a închis și locația din Timișoara.

Mai precis, inspectorii OPC Timiș au realizat un control la restaurantul din incinta Iulius Mall Timișoara, în timpul căruia s-a descoperit că locația nu avea autorizație din partea primăriei, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.

Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, a informat OPC Timiș.

Ca urmare a neregulilor descoperite, Taverna Racilor din Timișoara s-a ales cu un avertisment și cu o amendă în valoare de 15.000 lei. De asemenea, s-a decis oprirea temporară a activității până la remedierea deficiențelor și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.