Mizerie, ar spune contestatarii celor două formațiuni politice și probabil că nu ar fi foarte departe de adevăr. Luni, filialele Timiș ale celor două partide care compun guvernarea au oferit un spectacol grotesc, de mahala în plenul Consiliului Județean. Motivul a fost legat de o dispută cu iz de combinație imobiliară din zona Moșnița Nouă, unde se luptă pentru supremație fratele președintelui Camerei Deputaților, Gerald Simonis, zis Bilă și vicepreședintele CJT, acesta din urmă fiind și acuzat de pesediști că încalcă legea prin tot felul de fapte ce intră în zona abuzului în serviciu. TSD Timiș a mobilizat mai mulți tineri, care au venit cu pancarte în mâini în sală solicitând demisia lui Alexandru Proteasa (PNL), vicepreședinte al CJ Timiș. „La famiglia Proteasa” sau Proteasa demisia” au fost două dintre mesajele afișate. 

Mai mult, în sală și-au făcut prezența și tineri peneliști, care au afișat un banner împotriva familiei lui Alfred Simonis, liderul PSD Timiș. Scandalul a izbucnit după ce o anchetă jurnalistică a scos la iveală faptul că familia lui Proteasa ar avea contracte cu CJ Timiș. Circul a fost completat și cu unele afișe prin care erau enumerate sinecurile pe care le deține un alt frate de-al lui Simonis, aflat și el în vizorul presei de ceva vreme.

Astfel, săptămâna a început urât pentru organizațiile de tineret ale PSD și PNL, puse de lideri să pregătească un show de prost gust în timpul unei ședințe oficiale. În loc să dezbată proiectele Timișului, cele două partide aliate se răfuiesc într-o instituție publică, pe timpul unei activități oficiale, pentru care consilierii județeni și cei din executiv sunt plătiți din banul public! Dacă găștile Simonis și Proteasa-Nica s-ar contra în sediile partidelor ar fi strict problema lor, însă este anormal și chiar abuziv ca pe timpul programului de lucru într-o unitate administrativă să aibă loc manifestări de tip huliganic. Dar, de ceva timp acesta este nivelul PSD și PNL în județul Timiș. Toate energiile sunt concentrate pentru satisfacerea nevoilor de business ale liderilor, în fapt niște neica nimeni din punct de vedere intelectual, managerial, politic și cu o atitudine de șmenari care vând „cazane” aduse din Jarmania, cărora le dau kilometrajul peste cap pentru a păcăli fraierii.

Tot ieri, domnul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș al treilea om în statul român a fost implicat într-un nou scandal ca la ușa cortului după ce a avut un schimb de replici halucinante cu George Simion, președintele AUR, care l-ar fi jignit pe pesedist, după care acesta a folosit un limbaj de mahala la adresa adversarului său. Chiar de față cu presa cei doi și-au aruncat cuvinte grele, ce nu pot fi reproduse în mod normal într-un articol.

Simonis a susținut că Simion a început cu atacurile suburbane, acesta din urmă a vorbit apoi tot despre familia pesedistului și despre frații acestuia și combinațiile lor. Din păcate practicile dâmbovițene au ajuns și la Timișoara, aduse de noii lideri ai celor două formațiuni politice. Să nu uităm că președintele PNL Timiș, Alin Nica a debutat în funcție cu un scandal de proporții, cu o bătaie generală în stradă între facțiunile din interiorul filialei. A urmat apoi un circ total cu Nicolae Robu, care a fost reevaluat, spălat, apretat și scos în geam pentru alegerile din 2024.

Aceste personaje limitate, cu un orizont politic îndreptat doar spre propria îmbogățire vor veni peste doar câteva luni să ne ceară votul, după ce patru ani de zile nu au făcut absolut nimic concret pentru județul Timiș, toate energiile fiind consumate în lupte pentru putere și bani.  

Alte informaţii AICI & AICI

Preluare foto: adevarul.ro