Joi, a fost lansată Alianța Timișoara Unită, din care fac parte USR, PMP, Forța Dreptei, Partidul Liberal Timiș și UDMR. Toate aceste formațiuni politice îl vor susține pe Dominic Fritz pentru un nou mandat de primar al Timișoarei.

Astăzi am lansat Alianța Timișoara Unită. O veți găsi pe buletinele de vot în 9 iunie. Dacă vreți ca Timișoara să meargă înainte, și nu înapoi, am nevoie de susținerea voastră. Mă simt onorat că 5 partide – USR, PMP, Forța Dreptei, Partidul Liberal Timiș, UDMR – împreună cu minoritatea germană și cea bulgară s-au unit azi pentru a ține Timișoara pe drumul european, al respectului și al corectitudinii și în următorii 4 ani. Și să mă susțină pentru un al doilea mandat ca primar al Timișoarei. Această alianță s-a născut nu doar din speranță, ci și din pericolele care amenință Timișoara. Primul este chiar proiectul de restaurație și răzbunare al fostului primar Nicolae Robu, susținut de mai multe clanuri care au pierdut accesul la resurse și la putere. Un proiect care nu are o viziune pentru viitorul Timișoarei, ci care vrea să ne întoarcă în trecut. Al doilea mare pericol este cel al extremismului reprezentat de partidele AUR și SOS, care este un atac la valorile europene ale Timișoarei. Și al treilea pericol pentru Timișoara și pentru țară este încercarea de a pune mâna pe toată puterea în stat din partea unui nou partid unic, PSD-PNL”, a afirmat Dominic Fritz.

Edilul-șef a anunțat că joi s-a început și strângerea de semnături pentru Alianța Timișoara Unită și Alianța Dreapta Unită.

Știu că în aceste zile se umblă cu tricouri cu ”Dominic, n-a făcut nimic”. Dacă chiar n-a făcut nimic primarul Timișoarei în ultimii patru ani, de ce este nevoie să se unească PSD și PNL ca să-l dea jos?”, a precizat Fritz.