PNL Timiș se află pe un butoi de pulbere. Asta după ce liberalii refuză cu vehemență liste comune cu PSD-ul la alegerile locale din acest an. Alin Nica, liderul PNL Timiș și președintele Consiliului Județean Timiș, a organizat, vineri, o conferință de presă în fața sediului partidului din centrul Timișoarei, având în spate numeroși primari PNL și membri liberali.

Nica a declarat că în continuare nu intenționează să renunțe la candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș, în favoarea lui Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, așa cum s-a decis la București de către coaliția PSD – PNL.

Timișul și Timișoara nu sunt de vânzare. Timișul nu este de vânzare pentru funcții pe persoană fizică. Mi s-a făcut oferta să fiu senator și să-l las pe Simonis să candideze. Am refuzat din start această variantă. Timișul nu este de vânzare în schimbul unor tranzacții electorale. Primarii PNL și ceilalți membri PNL au primit oferta să dea Consiliul Județean, să-mi retragă sprijinul, pentru că așa nu li se vor pune primarilor contracandidați PSD în localitățile lor. Au refuzat să facă acest lucru. Însă la Simonis și la PSD până și ofertele sunt mincinoase. La mai puțin de 48 de ore de la ofertă, la Moșnița Nouă, unde-l avem primar în funcție pe Florin Bucur, a apărut un candidat independent, chiar fratele domnului Simonis. Asta ca să înțelegeți cum văd ei, cei din PSD, acest parteneriat cu PNL-ul. Varianta propusă de Simonis Timișului nu este o alianță, ci un mijloc de a scăpa de votul real al cetățenilor. Sunt inacceptabile listele comune atunci când PNL are la județ 17 consilieri județeni, iar PSD-ul are doar șapte. Nu mă dezic de PNL, suntem cu toții aici pentru că suntem liberali și vrem să mergem în fața oamenilor ca ei să ne aleagă sau ca să ne respingă. Pe ce am construit noi în Timiș nu permitem nimănui să se cațere, în special domnului Simonis. Dacă vom fi înlăturați din PNL, rămânem liberali. Sperăm să purtăm un dialog cu argumente și să nu ajungem nici acum, nici vreodată pe viitor la astfel de variante alternative Partidului Național Liberal”, a afirmat Alin Nica.

Totodată, liderul PNL Timiș a precizat că în partid ar putea izbucni o revoltă, cât de curând, din cauza ultimelor decizii luate.

Toate cercetările sociologice, pulsul comunității, oamenii pe care-i vedeți în jurul nostru, arată clar că singuri vom câștiga în 9 iunie și Timișul, și Timișoara, și majoritatea localităților din județ. PSD a lansat o bârfă, că indiferent de variantă, Simonis va câștiga chiar dacă filiala PNL Timiș va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câștiga oricum. Am discutat cu colegii primari și cei care nu vor fi înlăturați în caz de alianță impusă cu PSD-ul, tot nu vor vota Simonis, chiar dacă li se va impune, și nu vor încuraja locuitorii din localitățile lor să aleagă PSD. Mă voi lupta până la capăt pentru PNL, iar dacă este să izbucnească o nouă revoluție în PNL, aceasta poate să izbucnească chiar de aici, de la Timișoara. Pentru că știu și am discutat cu colegi, președinți de organizații din țară, care sunt nemulțumiți de direcția în care trece partidul cu această alianță cu PSD-ul, și așteaptă o scânteie să reacționeze. Nu vreau să fiu eu cel care pornește această scânteie de la Timișoara, dar dacă colegii mei de la București înțeleg cu adevărat că e un pericol major pentru PNL, vor lua decizia corectă, iar PNL la Timiș va merge pe liste separate și cu candidați separați de PSD”, a declarat Alin Nica.

În final, liderul PNL Timiș a adăugat că este ferm convins de faptul că-l va „bate măr” pe Alfred Simonis la alegerile locale din luna iunie.

Nu îmi dau demisia, mă lupt până la capăt pentru PNL. Evident, Simonis nu e bărbat. Îl aștept pe domnul Simonis să-l bat măr la alegerile din 9 iunie. La Timișoara, bătălia va fi foarte strânsă. Lupta va fi clar între Dominic Fritz și Nicolae Robu. Cert este că cine alege să fie candidatul susținut de PSD va pierde. La partea de șmecherii și combinații, recunosc că Simonis m-a bătut, este un profesionist desăvârșit din acest punct de vedere”, a explicat Alin Nica.