Situație fără precedent la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara. Zeci de elevi și profesori au ajuns la spital cu intoxicații, iar o parte au fost internați. Deocamdată, nu se cunoaște cauza intoxicației.

Din datele colectate de la instituțiile specializate, rezultă că, în cursul dimineții, s-au prezentat la serviciul de urgență încă 18 copii, față de cei 14 copii internați în cursul nopții. Dintre copiii prezentați în serviciul de urgență în cursul dimineții, 8 au fost externați direct din serviciul de urgență, 10 sunt încă în investigații, urmând a se hotărî asupra spitalizării sau externării. Dintre cei 14 minori internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu Timișoara” în cursul nopții, 2 sunt în procedură de externare. Toți copiii care au prezentat, până în acest moment, simptome sunt stabilizați”, a afirmat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a prelevat o serie de probe, în speranța că va stabili cauza intoxicației.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a deplasat în teren la unitatea de învățământ în cauză, mai multe echipe, pe diverse specialități (Serviciul Control în Sănătate Publică, Laboratorul de Toxicologie și Laboratorul de Radiații). Au fost prelevate 5 probe de apă, atât de la rețea cât și de la dozatoarele de apă aflate în incinta unității, care au fost ulterior sigilate și scoase de la consum. Suplimentar au mai fost prelevate 12 probe de sanitație, din care 10 probe de suprafață și 2 probe aeromicrofloră. Laboratorul de Toxicologie a prelevat probe, în vederea determinării unor parametrii toxicologici (de exemplu amoniac sau clor). Ancheta epidemiologică se află în desfășurare, sursa de îmbolnăvire nefiind deocamdată clar identificată”, a informat DSP Timiș.