USR Timiș consideră că Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a decis să fugă de responsabilitate pentru numirea unui alt administrator public în locul lui Marian Vasile, prin desființarea postului cu sprijinul PSD, în loc să explice motivul demiterii.

Demiterea administratorului public trebuie făcută chiar de domnul Nica, care l-a și numit. Să recunoască greșeala pe care a făcut-o, iar asta e normal, se întâmplă să mai facem și alegeri greșite în viață și nu să îi cheme pe frații mai mari de la guvernare să le rezolve dânșii problemele”, a transmis Vlad Șendroiu, lider de grup al consilierilor județeni USR Timiș.

USR Timiș consideră că Alin Nica a dat dovadă de lipsă de asumare prin luarea acestei decizii, dar și de lipsă de abilitate în a găsi un „om competent” pentru această funcție.

Cred că domnul Nica poate foarte bine să meargă în continuare cu această organigramă, să-l elibereze din funcție pe Marian Vasile, să numească un nou administrator public și să nu fim nevoiți ca un an de zile județul să nu aibă un administrator public. După logica asta cu „eliminăm funcțiile care nu fac nimic”, am putea elimina și jumătate din guvernul României”, a mai adăugat Vlad Șendroiu.

În final, USR Timiș a precizat că susține nevoia de oameni competenți în administrația publică din județ, nu de posturi desființate.