Nu mai există niciun dubiu! La alegerile locale din data de 9 iunie, Dominic Fritz și Alin Nica vor candida din partea Alianței Dreapta Unită. Anunțul privind candidatura lui Alin Nica pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș a fost făcut vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată de USR Timiș.

Negocierile cu Dominic Fritz au fost un succes, am reușit să stabilim patru direcții comune de dezvoltare pentru Timișoara, zona metropolitană și județul Timiș. Proiectul comun va fi unul preponderent administrativ, construit în jurul sănătății, economiei performante, mobilității și culturii. Nu am discutat persoane sau funcții, am conturat politici locale în beneficiul oamenilor. Împreună, vom îmbina viziunea și experiența administrativă pentru a da startul unei dezvoltări armonioase și coerente a Timișoarei și a localităților din jurul municipiului. Oraș simbolic, centru al dreptei și al democrației, Timișoara merită un tandem funcțional, o echipă care să lucreze împreună pentru ambele administrații: Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș”, a declarat Alin Nica.

Totodată, Dominic Fritz a precizat că este sigur de faptul că, alături de Alin Nica, alegerile locale din 9 iunie vor fi câștigate de Alianța Dreapta Unită.

Am venit în fața dvs. ca să vă anunțăm că am găsit o soluție bună pentru Timișoara și pentru județul Timiș în cadrul Alianței Dreapta Unită, după câteva zile de negocieri. Pot să vă anunț cu încredere că am agreat că vom candida în data de 9 iunie cu domnul Alin Nica candidat pentru președinția Consiliului Județean Timiș din partea Alianței Dreapta Unită. Am agreat că vom candida mai departe, bineînțeles, și pe o listă comună la CJ Timiș, USR, Forța Dreptei și PMP, și am agreat și că peste tot în județ să candidăm în formulele cele mai câștigătoare pentru a bate noul partid unic, PSD – PNL. Asta înseamnă că în județ pot exista anumite configurații să zicem de alianță. Aceste negocieri nu au fost întotdeauna ușoare, vorbim de trei partide diferite, vorbim și de persoane diferite, cu idei diferite și așa este și bine. Dar mă bucur să vă pot spune că am găsit mai mult decât doar un consens politic, am găsit și o nouă determinare de a continua buna dezvoltare a Timișoarei și a județului Timiș. (…) Mă bucur că Alin Nica a acceptat provocarea de a continua mandatul lui ca președinte al consiliului județean cu susținerea Alianței Dreapta Unită și vă asigur că vom da totul pentru a câștiga în 9 iunie. Vă asigur că nu ne vom lăsa, că ne vom bate pentru Timișoara și pentru județul Timiș și suntem siguri că vom și câștiga în 9 iunie”, a afirmat Dominic Fritz.